Blekinge
International
Piano Festival

Nyheter

Pianokonsert under Östersjöfestivalen 2024

Peter Jabonski är en musik- och blekingeprofil som inte kräver någon mer ingående presentation. Hans pianospel bländade världen redan som tonåring och han har spelat med de främsta dirigenterna och orkestrarna över hela


världen. Karriären sträcker sig över tre decennier och han har hunnit framföra och spela in musik av alla stora kompositörer för pianomusik.
 
Efter många år i utlandet och med London som bas valde Peter och hans livskamrat Anastasia Belina för några år sedan att flytta hem och bosätta sig i Lösen utanför Karlskrona. I denna lantliga miljö skapar de nu tillsammans nya musikaliska projekt och härifrån utgår de för turnéer till när och fjärran.
 
I år blir det för tredje året i rad som Peter kommer att bjuda Östersjöfestivalens publik på en magisk pianokonsert i Karlshamns magnifika kyrka. Tidigare års konserter har varit strålande succéer, både publikmässigt och musikaliskt.

Carl Gustavs kyrka, Karlshamn
Fredag 19 juli kl 12.00
Fri entré!

 
Program:
• Grande sonate sérieuse, sats nr 2, av Valborg Aulin.
• 2 melodier av George Gershwin.
• El Salon Mexico, av Aaron Copland/Leonard Bernstein.
• Kalypso, av Karol Szymanowski. .
• Manru Suit, av Ronald Stevenson.

Pianofestival I Karlskrona - för sjätte året i rad

Den 15-17 oktober blir det pianofestival i Karlskrona igen. Det är sjätte året i rad som Peter Jablonski och Anastasia Belina bjuder in till konserter med pianomusik av högsta internationella klass. Denna gång kommer festivalen att hållas på Porslinsmuseet. Information om festivalen kommer fortlöpande att läggas ut på denna hemsida, på Facebook och via andra kanaler.

Peter & Anastasia

Peter Jablonski är en av Sveriges absolut mest framstående och internationellt kända musiker. För några år sedan valde han tillsammans med sin livspartner Anastasia Belina att flytta hem från London och bosätta sig i Lyckeby utanför Karlskrona, ett stenkast från Peters föräldrahem.


I detta videoreportage, speciellt gjort för Scenkanalen Blekinge, berättar de bland annat om sitt gemensamma liv fyllt med musik, passionen för klassiskt piano och kärleken till Blekinge.

Titta på filmen här